Tipsa en vän

Rid i Jorm

Rid i Jorm
Rid i Jorm Foto: Peter Lydén
Rid i Jorm Foto: Rid i Jorm

Högt uppe på en fjällsida i nordvästra Jämtland ligger upplevelseboningen Korpens Öga. Det är basen för företaget Rid i Jorm och en mycket speciell, fornnordiskt inspirerad byggnad där torvtak och skiffergolv hör till detaljerna.

Exklusivt och primitivt på samma gång. Här ryms matsal, bar och åtta bäddar för övernattare. En brasa sprakar ständigt i den stora runda eldstaden mitt i rummet. Det finns också ett nyinrett gästhus med 20 bäddar fördelade på 8 dubbelrum med egen dusch och toa samt ett fyrbäddsrum med ett litet kök och egen dusch och toa. Varje gäst känner sig omfamnad, och det är just vad som är meningen.
Kvalitet, omsorg om hästarna och miljöhänsyn är det som står i centrum för Ola Sundquist och Elin Eriksson som driver Rid i Jorm. De flesta av de 30 hästarna är köpta på Island. Ola och Elin har gott om kontakter och har varit där många gånger. Hela verksamheten vilar på ett nära samarbete med de andra invånarna i byn Jormvattnet. För att naturen inte ska ta skada av alltför kraftigt slitage undviker man aktivt att skapa upptrampade spår på fjällhedarna. Därför flyttas också övernattningsplatserna med jämna mellanrum.
Rid i Jorm belönades med Grand Travel Awards Ekoturismpris 2002.


Märkningskommitténs motivering (16 maj 2002)
Värdig mottagare av Ekoturismpriset - Grand Travel Award 2002 och ett spännande föredöme för många av Sveriges ridarrangörer. En genuin omtanke om den egna bygden, respekt för grannar och en känslig natur, plus ett kreativt nytänkande och kvalitetsarbete är bara några av Rid i Jorms många adelsmärken.

Företagsnamn: Rid i Jorm
Adress Jorm 680
830 90 GÄDDEDE
Landskap Jämtland
Telefon 0672 - 201 71
Startade 1995
Årsarbeten 4
E-post [email protected]
Hemsida www.korpensoga.com
Kvalitetsmärkta arrangemang Reslängd Period
Fjällvandra med packhäst 3 dagar Genomförd
  Det går att vandra i fjällen på egen hand och ändå slippa kånka på tung packning - om man låter en packhäst följa med på fjällvandringen.... Mer »  
Rid i Jämtlandsfjällen 5 dagar Genomförd
  Några renar tittar nyfiket på när hästarna sadlas av och binds vid varsin krokig fjällbjörk. Det är lunchdags på fjället. Välväxta... Mer »  
Rid längre bort i Jämtlandsfjällen 7 dagar Genomförd
  Ritten går i norra Jämtland, precis vid gränsen till Norge, genom fjällbjörksbuskage och vide, uppe på bergskanter och genom raviner... Mer »