Tipsa en vän

FishYourDream Ammarnäs

FishYourDream Ammarnäs
Ammarnäs Fiskecentrum Foto: FishYourDream Ammarnäs
Måltid på Ammarnäs Wärdshus Foto: FishYourDream

Inbjudande fjäll inom nära räckhåll och många spännande, fiskrika vatten. Vid Ammarnäs, en liten fjällby vid vägs början, förenas Tjulån och Vindelälven. Båda är mycket bra strömfiskevatten, men har helt olika karaktär.

Tjulån är lugn och behaglig och man behöver inte lämna byn för att fiska där. Tjulån är vadbar nästan överallt, till glädje för framför allt flugfiskare. Vindelälven är djupare, kraftfullare och rik på ståtliga strömmar och forsar. Precis som Tjulån är också älven mycket enkel att nå.

Strax innan millenniumskiftet skapade Ulf och Bodil Johansson Ammarnäs Fiskecentrum. Det blev 2015 en del i FishYourDream under namnet FishYourDream Ammarnäs. Men samma ambitioner kring kvalitet, hållbarhet och lokal förankring präglar dagens verksamhet. Eftersom tillgången på fisk är bra - bland annat tack vare klokt fiskevårdsarbete - öppnar man famnen för alla seriösa sportfiskare. Idag är FishYourDream Ammarnäs en väl inarbetad arrangör på den svenska och internationella fiskekartan. I utbudet finns flera "egna" vatten, bland annat flera fjällsjöar, som har en stor attraktionskraft för fiskegäster från både Sverige och övriga Europa.

FishYourDream Ammarnäs ligger centralt i byn. Förutom guidning och information säljs fiskekort, fiskeutrustning, tillbehör och lokalt tillverkade flugor. Boende i olika former inkluderas i många av företagets fiskepaket. FishYourDream Ammarnäs fortsätter att aktivt slå vakt om en ansvarsfull och hållbar förvaltning av vattendragens öringar, rödingar, harr och andra fiskar. Det betyder olika former av mini- och maxmått, begränsningar i antal fiskar per dag och att merparten av fångsterna sätts tillbaka i Vindelälvens källflöden.

Märkningskommitténs motivering (21 maj 2003)
En av Västerbottens främsta sportfiskearrangörer vars verksamhet genomsyras av kvalitet, hållbarhet och lokal prägel. Värnar aktivt om fisket i Vindelfjällens naturreservat genom krav på minimimått och fångstbegräsningar. Tillsammans med Ammarnäsfjällens Islandshästar, som också är en godkänd arrangör inom Naturens Bästa, ordnas nu exklusiva fisketurer till häst. En rid- och fiskeupplevelse utöver det vanliga för både honom och henne eller hela familjen.

Företagsnamn: FishYourDream Ammarnäs
Adress Box 9
924 22 AMMARNÄS
Landskap Lappland
Kontaktperson Per Jobs
Telefon 0952 - 602 00
Fax 0952 - 600 24
Startade 1999
Årsarbeten 5
E-post [email protected]
Hemsida www.FishYourDream.com
Kvalitetsmärkta arrangemang Reslängd Period
Fiske i Vindelälven 1 dag Genomförd
  Många har försökt att beskriva öringfisket i Vindelfällen utanför Ammarnäs i Västerbottenfjällen. Enastående, osannolikt och fenomenalt... Mer »  
Fiskedagar i Vindelälven 3 dagar Genomförd
  En flugfiskare som blickar ut över blänkande fiskevatten i grann fjällnatur är tveklöst en privilegierad medborgare. Och inte blir... Mer »